Az animékről és japánról

NightmareChan oldala aki imádja az animéket :3

Japán lazacragu recept

japan-lazacragu2.jpg

hozzávalók 4 főre

 
  • 50 dkg lazacfilé
  • ujjnyi darab gyömbér
  • 60 dkg kínai kel
  • 15 dkg rizs
  • 4 ek ecet
  • 8 kk cukor
  • 8 ek szójaszósz
  • bors

 

 elkészítés

  1. A gyömbért hámozzuk, majd vékony csíkra vágjuk.
  2. Felforraljuk az ecetet a cukorral, és a gyömbért beleszórva 10 percig pároljuk. Ha kihűlt, leszűrjük.
  3. A rizst a sós vízben megpároljuk.
  4. A halat kockákra vágjuk, és 2 evőkanál szójaszósszal meglocsoljuk.
  5. A kelt megtisztítjuk, és 2 centis csíkokra metéljük.
  6. Minden előkészített alapanyagot tűzálló tálba szórunk, 1,5 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, a maradék szósszal meglocsoljuk.
  7. A haldarabokat egyenletesen elosztjuk rajta, lefedjük, és 160-180°C-ra előmelegített sütőben, 20-25 percig pároljuk.
  8. Ezután a káposztás halat tálra szedjük, a gyömbérrel megszórjuk, és a rizzsel körítve tálaljuk.

    Gyoza recept

gyoza.jpg
hozzávalók 4 főre
 

Tésztához

  • 170 ml víz
  • 200 g kenyérliszt

Töltelékhez

  • 200 g darált hús
  • néhány levél kínai kel
  • néhány szál metélőhagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ ek gyömbér kinyomott leve 
  • 1 csipet sóelkészítés

    Gyoza tészta:
     

    1. Olyan tésztát gyúrjunk a hozzávalókból, hogy az ne legyen ragacsos, s az állaga olyan puha legyen, mint a fülcimpa. 
    2. Takarjuk le a tésztát nedves konyharuhával és pihentessük néhány percet.
    3. Osszuk 30 részre a tésztát és kb. 10 cm-es kis korongokat nyújtsunk belőlük úgy, hogy a közepük kicsit vastagabb legyen a szélüknél.

    A töltelék:
     

    1. A kínai kelt felvágjuk apróra, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
    2. A húst a gyömbér levével, sóval, cukorral, fokhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal, borssal jól összedolgozzuk.
    3. A kínai kelt kicsavarjuk és a hússal jól összegyúrjuk.
    4. A korongok közepére kb. egy evőkanál tölteléket teszünk.
    5. A korongok szélét félkörben vizes ujjal végigsimítjuk, majd félbehajtjuk és a széleket összenyomkodjuk (úgy nézzen ki, mint a rakott szoknya, kb. öt hajtás legyen rajta), s tegyük félre egy tányérra, majd folytassuk a többivel. A tányéron ne érjenek egymáshoz, nehogy összeragadjanak.
    6. Az olajat melegítsük meg serpenyőben, majd a gyozákat szép sorban tegyük bele, s addig süssük, míg az aljuk szép barna nem lesz. (Ha akarjuk, a másik oldalukat is ropogósra süthetjük, én így szoktam.)
    7. Kis vizet (fél pohárral) öntsünk hozzá és fedjük le. 
    8.  

  • Ha elpárolgott a víz, készen van.

    Pocky - japán csokis pálcika recept

pocky--japan-csokis-palcika.jpg
hozzávalók 4 főre
 
  • sózatlan ropi (vagy burgonyából készült ropi)
  • 1 tábla tejcsokoládé vagy fehér csokoládé

Hempergetésez:

  • durvára darált mandula
  • durvára darált mogyoró
  • durvára darált keksz
  • csokireszelék
  • kókuszreszelék
karamellás-vaníliás cukor
elkészítés
  1. A tábla csokit kockáira szedjük, és egy kisebb lábasban lassú lángon fakanállal folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk.
  2. Félrehúzzuk a lángról és a ropikra kanalazzuk úgy (ha kicsit félrebillentjük a lábast, akkor meg is márthatjuk a csokiban), hogy egy kis rész szabadon maradjon fogónak.
  3. Állítva, a fogantyús részükkel felfelé a lábas oldalához támasztjuk, és várunk egy-két percet, hogy a csoki kissé megdermedjen rajta.
Belehempergetjük a kiválasztott hozzávalókba, és alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe téve, várjuk a teljes dermedést.

Teriyaki szószos csirke receptdsc_0143b.jpg

hozzávalók 2 főre

 
  • csirkecomb
  • 2+1 ek szaké
  • 2 ek mirin
  • 2 ek japán szójaszósz
  • 2 ek olaj
  • opcionális hozzávalók: cukor/méz, gyömbér, szezámmag, borselkészítés
    1. A csirkecombokat mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel, filézzük ki. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti.)
    2. Tegyünk egy serpenyőbe olajat, és közepes lángon, bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a csirkét. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, majd jöhet a másik oldala.
    3. Adjunk hozzá egy evőkanál szakét, és lefedve pároljuk kb. 5 percig.
    4. Közben készítsük el a teriyaki szószt: keverjük össze a mirint, szójaszószt és a szakét.
    5. Szedjük le a fedőt, és papírtörlővel itassuk fel a kisült zsírt és folyadékokat.
    6. Öntsük a csirke mellé a teriyaki szószt, és nagy lángon süssük, amíg be nem sűrűsödik a szószunk. Közben fordítsuk meg a combokat néhányszor, hogy bejárja őket a mártás. Vigyázzunk, hogy a mirin magas cukortartalma miatt oda ne égjen.
    7. Találajuk rizzsel.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 6
Heti: 6
Havi: 74
Össz.: 12 790

Látogatottság növelés
Oldal: Japán receptek
Az animékről és japánról - © 2008 - 2024 - anime-japanfan.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »