Az animékről és japánról
NightmareChan oldala aki imádja az animéket :3
Japán lazacragu recept

hozzávalók 4 főre
- 50 dkg lazacfilé
- ujjnyi darab gyömbér
- 60 dkg kínai kel
- 15 dkg rizs
- 4 ek ecet
- 8 kk cukor
- 8 ek szójaszósz
- só
- bors
elkészítés
- A gyömbért hámozzuk, majd vékony csíkra vágjuk.
- Felforraljuk az ecetet a cukorral, és a gyömbért beleszórva 10 percig pároljuk. Ha kihűlt, leszűrjük.
- A rizst a sós vízben megpároljuk.
- A halat kockákra vágjuk, és 2 evőkanál szójaszósszal meglocsoljuk.
- A kelt megtisztítjuk, és 2 centis csíkokra metéljük.
- Minden előkészített alapanyagot tűzálló tálba szórunk, 1,5 dl vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk, a maradék szósszal meglocsoljuk.
- A haldarabokat egyenletesen elosztjuk rajta, lefedjük, és 160-180°C-ra előmelegített sütőben, 20-25 percig pároljuk.
- Ezután a káposztás halat tálra szedjük, a gyömbérrel megszórjuk, és a rizzsel körítve tálaljuk.
Gyoza recept

hozzávalók 4 főre
Tésztához
- 170 ml víz
- 200 g kenyérliszt
Töltelékhez
- 200 g darált hús
- néhány levél kínai kel
- néhány szál metélőhagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ ek gyömbér kinyomott leve
- 1 csipet sóelkészítés
Gyoza tészta:
- Olyan tésztát gyúrjunk a hozzávalókból, hogy az ne legyen ragacsos, s az állaga olyan puha legyen, mint a fülcimpa.
- Takarjuk le a tésztát nedves konyharuhával és pihentessük néhány percet.
- Osszuk 30 részre a tésztát és kb. 10 cm-es kis korongokat nyújtsunk belőlük úgy, hogy a közepük kicsit vastagabb legyen a szélüknél.
A töltelék:
- A kínai kelt felvágjuk apróra, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk.
- A húst a gyömbér levével, sóval, cukorral, fokhagymával, szójaszósszal, szezámolajjal, borssal jól összedolgozzuk.
- A kínai kelt kicsavarjuk és a hússal jól összegyúrjuk.
- A korongok közepére kb. egy evőkanál tölteléket teszünk.
- A korongok szélét félkörben vizes ujjal végigsimítjuk, majd félbehajtjuk és a széleket összenyomkodjuk (úgy nézzen ki, mint a rakott szoknya, kb. öt hajtás legyen rajta), s tegyük félre egy tányérra, majd folytassuk a többivel. A tányéron ne érjenek egymáshoz, nehogy összeragadjanak.
- Az olajat melegítsük meg serpenyőben, majd a gyozákat szép sorban tegyük bele, s addig süssük, míg az aljuk szép barna nem lesz. (Ha akarjuk, a másik oldalukat is ropogósra süthetjük, én így szoktam.)
- Kis vizet (fél pohárral) öntsünk hozzá és fedjük le.
-
- Ha elpárolgott a víz, készen van.
Pocky - japán csokis pálcika recept

hozzávalók 4 főre
- sózatlan ropi (vagy burgonyából készült ropi)
- 1 tábla tejcsokoládé vagy fehér csokoládé
Hempergetésez:
- durvára darált mandula
- durvára darált mogyoró
- durvára darált keksz
- csokireszelék
- kókuszreszelék
karamellás-vaníliás cukor
elkészítés
- A tábla csokit kockáira szedjük, és egy kisebb lábasban lassú lángon fakanállal folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk.
- Félrehúzzuk a lángról és a ropikra kanalazzuk úgy (ha kicsit félrebillentjük a lábast, akkor meg is márthatjuk a csokiban), hogy egy kis rész szabadon maradjon fogónak.
- Állítva, a fogantyús részükkel felfelé a lábas oldalához támasztjuk, és várunk egy-két percet, hogy a csoki kissé megdermedjen rajta.
Belehempergetjük a kiválasztott hozzávalókba, és alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe téve, várjuk a teljes dermedést.
Teriyaki szószos csirke recept
hozzávalók 2 főre
- 2 csirkecomb
- 2+1 ek szaké
- 2 ek mirin
- 2 ek japán szójaszósz
- 2 ek olaj
- opcionális hozzávalók: cukor/méz, gyömbér, szezámmag, borselkészítés
- A csirkecombokat mossuk meg, szárítsuk le papírtörlővel, filézzük ki. (Aki nem szereti a bőrét, leszedheti.)
- Tegyünk egy serpenyőbe olajat, és közepes lángon, bőrös felével lefelé kezdjük el sütni a csirkét. Süssük, amíg aranybarna nem lesz, majd jöhet a másik oldala.
- Adjunk hozzá egy evőkanál szakét, és lefedve pároljuk kb. 5 percig.
- Közben készítsük el a teriyaki szószt: keverjük össze a mirint, szójaszószt és a szakét.
- Szedjük le a fedőt, és papírtörlővel itassuk fel a kisült zsírt és folyadékokat.
- Öntsük a csirke mellé a teriyaki szószt, és nagy lángon süssük, amíg be nem sűrűsödik a szószunk. Közben fordítsuk meg a combokat néhányszor, hogy bejárja őket a mártás. Vigyázzunk, hogy a mirin magas cukortartalma miatt oda ne égjen.
- Találajuk rizzsel.
Oldal: Japán receptek
Az animékről és japánról - © 2008 - 2025 - anime-japanfan.hupont.hu
A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés
ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat